Raad van State: de grenzen aan het verzoek

Cornelis van der Sluis 12-04-2023
0 reacties

Na de belangrijke uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland (zie dit bericht) over de grenzen van het verzoek, gaat ook de Raad van State in die lijn verder met deze uitspraak.

Na de belangrijke uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland (zie dit bericht) over de grenzen van het verzoek, gaat ook de Raad van State in die lijn verder met deze uitspraak. Het verzoek, met de strekking “doe mij alle documenten over de periode januari 2010 tot en met november 2019 over mij” is te algemeen. Dat vraagt om precisering, waarvoor artikel 4.1, vijfde lid, Woo ook de basis biedt.

Blijft een (voldoende) reactie uit – wordt gesteld dat het concreet genoeg is – dan mag buiten behandeling stellen volgen. Als in bezwaar tegen het besluit tot buiten behandeling stellen een en ander wel wordt geconcretiseerd kan het bestuursorgaan die concretisering mee nemen, maar verplicht daartoe is het niet. Die plicht bestaat zeker niet, als het nog steeds zeer algemeen geformuleerd is.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen