Rechtbank Zeeland-West-Brabant: de zwijgende overheid vraagt om een strenge rechter

Cornelis van der Sluis 06-01-2023
0 reacties

Niet-tijdig afhandelen van Woo-verzoeken is soms een logisch gevolg van het verzoek (omvangrijk) en (soms) de staat van de informatiehuishouding (niet echt op orde).

In het geval waar de Rechtbank Zeeland-West-Brabant zich over uitspreekt in twee uitspraken (I en II) is het ogenschijnlijk iets anders. De Gemeente Sluis heeft er gewoon geen zin in. Men beslist niet, ondanks eerdere uitspraken, reageert niet op brieven en komt ook in deze procedures niet tot enige reactie of komt niet opdagen op de zitting. Bijzonder, en dus is de rechtbank er wel klaar mee. Binnen twee weken na de uitspraken van 6 januari jl. moet men met besluiten komen. Lukt dat niet dan gaat men verhoogde dwangsom verbeuren van EUR 250,- met een maximum van EUR 37.500,-. Het behoeft geen uitleg dat dit soort kwesties weinig vertrouwen geeft aan de informatie-zoekende burger of journalist en dus koren op de molen is voor hen die stellen dat ‘de overheid’ er stelselmatig een potje van maakt.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen