Chatberichten worden nog niet goed gearchiveerd

Cornelis van der Sluis 18-01-2023
0 reacties

Vorig jaar was er veel te doen over chatberichten via WhatsApp, sms etc. Denk maar aan de sms-jes van de minister-president.

Maar ook het aanzetten van de functie ‘automatisch verwijderen’ kreeg de nodige aandacht (zie dit bericht over een item bij BNR). Het leidde tot een aanpassing van de rijksbrede handreiking (zet die functie uit) en een rapport van de Inspectie Overheidsinformatie & Erfgoed.

Ondanks alle hectiek lijkt van bewustwording op de werkvloer, bijvoorbeeld bij woordvoerders, nog geen sprake. Dit bleek uit onderzoek van BNR. Cornelis van der Sluis heeft daarop gereflecteerd in een vraaggesprek met Bas van Werven tijdens het programma De Ochtendspits. Meer hierover is te lezen op de website van BNR. Misschien dat het rapport van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding van morgen daar verandering in brengt.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen