Verplicht actief openbaar maken? Nog even geduld a.u.b.

Cornelis van der Sluis 23-12-2022
0 reacties

De wetgever dacht een goede slag te slaan ten behoeve van de transparantie.

In het staartje van de behandeling van het wijzigingswetsvoorstel van de Woo bij de Tweede Kamer werd verplicht gemaakt dat alles dat dat actief openbaar gemaakt moet worden op één platform beschikbaar zou worden gemaakt (artikel 3.3b). PLOOI kwam als een oplossing voor alle problemen om de hoek kijken. Over de ongewenste gevolgen van deze verplichting verscheen eerdere deze column.

Inmiddels is duidelijk dat PLOOI niet (helemaal) de oplossing biedt of zal bieden. Terug naar de tekentafel is het advies van het Adviescollege ICT-toetsing. Dat wordt opgevolgd door de Minister van BZK (zie deze brief) en dus is duidelijk dat begin 2023 nog geen enkele van de categorieën van artikel 3.3 Woo zal worden aangewezen.

De concrete plicht tot actief openbaar maken laat dus nog even op zich wachten. Het zal, zo vlak voor kerst, als een kerstcadeau voelen voor de vele Woo-projectteams die zich aan het voorbereiden zijn op de naderende inwerkingtreding van artikel 3.3. Het is wel hopen op snelle duidelijkheid over de precieze eisen op termijn, zodat de voorbereidingen op de implementatie niet onnodig worden gefrustreerd.    

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen