Adviescollege openbaarheid en informatiehuishouding vraagt om echte behulpzaamheid

Cornelis van der Sluis 13-09-2023
0 reacties

Eerder toonde het Adviescollege openbaarheid en informatiehuishouding zich al kritisch op de minister van VWS (zie dit bericht). Eenzelfde kritische beoordeling krijgt de minister-president, van wie – vanwege de uitlatingen over de nieuwe bestuurscultuur – zelfs meer mag worden verwacht aldus ACOI..

Eerder toonde het Adviescollege openbaarheid en informatiehuishouding zich al kritisch op de minister van VWS (zie dit bericht). Eenzelfde kritische beoordeling krijgt de minister-president, van wie – vanwege de uitlatingen over de nieuwe bestuurscultuur – zelfs meer mag worden verwacht aldus ACOI, in een recent advies naar aanleiding van een klacht van Nieuwsuur.

ACOI verwacht een oprechte samenwerking. Een actieve en responsieve houding, iets wat we eerder ook al lazen in een uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland (zie dit bericht). Een meewerkende houding wordt ook van het bestuursorgaan verwacht als het daadwerkelijk tot een bemiddeling komt door ACOI (op grond van artikel 7.3 Woo). Ook hierin schoot de minister van AZ tekort.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen