Raad van State; trillingen door mensen, ook emissiegegevens

Cornelis van der Sluis 17-05-2023
0 reacties

Emissiegegevens zijn van zodanig belang dat die eerder openbaar moeten zijn. Dit begrip is de afgelopen jaren steeds meer omvattend geworden.

Dit alles mede door rechtspraak van het Hof van Justitie van de EU (zie o.a. deze annotatie).

Hoewel het stadion niet altijd vol zit, willen er ook bij voetbalclub Vitesse nog wel eens trillingen ontstaan in de bodem. Dat de trillingen in dit geval worden veroorzaakt door een bewegende groep mensen en niet door een mechanische bron maakt voor het bepalen of sprake is van milieu-informatie geen verschil, aldus de Raad van State. Bepaalde onderzoeksgegevens zijn dan ook terecht openbaar gemaakt.

Met de Wet open overheid is bepaald dat emissiegegevens op verzoek openbaar worden gemaakt (artikel 5.1, zevende lid). De voorheen nog in te roepen beveiliging van bedrijven en voorkomen van sabotage als uitzondering ook bij emissiegegevens (zie dit bericht) is niet meer aan de orde.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen