Update Raad van State 11 september 2019; Al openbaar en dus niet onderwerp van een WOB-verzoek?

Cornelis van der Sluis 11-09-2019
0 reacties

Documenten die zijn opgenomen in een archiefbewaarplaats zijn in beginsel openbaar. Zo’n bewaarplaats moet als zodanig zijn aangewezen. Het zogeheten ‘Squit’-systeem van de gemeente Utrecht is dat niet. De documenten die in dat systeem zijn opgenomen zijn dus niet openbaar.

Documenten die zijn opgenomen in een archiefbewaarplaats zijn in beginsel openbaar. Zo’n bewaarplaats moet als zodanig zijn aangewezen. Het zogeheten ‘Squit’-systeem van de gemeente Utrecht is dat niet. De documenten die in dat systeem zijn opgenomen zijn dus niet openbaar. Ook niet omdat de documenten niet op een andere wijze (elektronisch) te benaderen zijn (dan pas na betaling). Een verzoek tot openbaarmaking c.q. verstrekking is dus een WOB-verzoek. Aldus de Raad van State vandaag in deze uitspraak.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen