Van der Sluis – update Raad van State 7 augustus 2019; De Kwaliteitswet zorginstellingen als bijzond

Cornelis van der Sluis 20-08-2019
0 reacties

De Raad van State heeft in deze uitspraak geoordeeld dat de Kwaliteitswet zorginstellingen een bijzondere regeling kent zodat de WOB terzijde moet worden geschoven. De parallel met de artikelen 7:457 en 7:458 van het BW – zie daarover uitgebreid deze annotatie – wordt getrokken.

De Raad van State heeft in deze uitspraak geoordeeld dat de Kwaliteitswet zorginstellingen een bijzondere regeling kent zodat de WOB terzijde moet worden geschoven. De parallel met de artikelen 7:457 en 7:458 van het BW – zie daarover uitgebreid deze annotatie – wordt getrokken. Voor zover informatie is opgevraagd die niet onder de reikwijdte van de Kwzi valt, is de WOB wel van toepassing.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen