Update Rechtbank Midden-Nederland 10 september 2019; Stukken zijn er niet en behoren er ook niet te

Cornelis van der Sluis 13-02-2020
0 reacties

De laatste tijd krijgt het onderwerp “zijn de stukken er wel of toch niet, behoren ze er te zijn en hoe toont wie aan dat ze er (niet) moeten zijn” veel aandacht (zie bijvoorbeeld deze update of beluister deze podcast).

De laatste tijd krijgt het onderwerp “zijn de stukken er wel of toch niet, behoren ze er te zijn en hoe toont wie aan dat ze er (niet) moeten zijn” veel aandacht (zie bijvoorbeeld deze update of beluister deze podcast).

Over de vraag of jaarrekeningen in het bezit zijn van de gemeente buigt de Rechtbank Midden-Nederland zich. Over het deel “de documenten behoren er te berusten” laat de rechtbank zich uit door concreter te maken dat dit aspect wordt ingevuld door een verplichting van de gemeente waaruit het aanwezig zijn van documenten zou moeten volgen. Daarvan is in dit geval geen sprake. De gemeente heeft op een voldoende wijze inzicht gegeven in de wijze van zoeken en de reden waarom de informatie er logischerwijs ook niet is of zou moeten zijn. Dan houdt het op voor de verzoeker.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen