Update Rechtbank Rotterdam 24 maart 2020; Havenbedrijf valt niet onder de Wob

Cornelis van der Sluis 01-04-2020
0 reacties

Maakt de Rechtbank Amsterdam er eerder nog “geen bestuurlijke aangelegenheid” van. De Rechtbank Rotterdam stelt het juister zou ik menen. Een Havenbedrijf is ondanks aandeelhouderschap van een gemeente niet onderhevig aan de Wob.

Maakt de Rechtbank Amsterdam er eerder nog “geen bestuurlijke aangelegenheid” van. De Rechtbank Rotterdam stelt het juister zou ik menen. Een Havenbedrijf is ondanks aandeelhouderschap van een gemeente niet onderhevig aan de Wob. Vaste lijn, ontbreken van zeggenschap en gezagsrelatie maakt dat geen sprake is van een bedrijf “onder verantwoordelijkheid van een bestuursorgaan” (zoals opgenomen in artikel 3, eerste lid, van de Wob).

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen