Update WhatsApp 6 november 2019; Geen WhatsApp meer voor overheden

Cornelis van der Sluis 06-11-2019
0 reacties

Het bericht circuleerde al de afgelopen periode en nu is het ook opgepakt door Binnenlands Bestuur. WhatsApp stelt de diensten niet meer beschikbaar voor het elektronisch verkeer tussen de overheid (de instelling) en derden.

Het bericht circuleerde al de afgelopen periode en nu is het ook opgepakt door Binnenlands Bestuur. WhatsApp stelt de diensten niet meer beschikbaar voor het elektronisch verkeer tussen de overheid (de instelling) en derden.

Het heeft niets te maken met de WhatsApp-uitspraak van 20 maart en heeft ook geen gevolgen voor de vraag of WhatsApp-berichten via de Wob zijn op te vragen. Dat dit soort berichten, als het gebruik van het medium niet is beperkt door protocollen, er nog zullen zijn staat immers vast. Het gebruik van WhatsApp door ambtenaren en bestuurders lijkt immers nog wel mogelijk.

De WhatsApp-uitspraak heeft dus geen invloed gehad op het beleid van Facebook, de eigenaar van WhatsApp. De invloed is wel merkbaar over de grenzen, zo leert dit blog over de Belgische praktijk.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen