Update Rechtbank Gelderland 9 december 2019; Niet te snel naar misbruik grijpen

Cornelis van der Sluis 16-12-2019
0 reacties

Al vaker opgemerkt in dit verband, maar grijp niet te snel naar het ‘misbruik’- argument in het kader van de Wob. In dit geval waarover de Rechtbank Gelderland uitspraak deed wordt dit ook duidelijk.

Al vaker opgemerkt in dit verband, maar grijp niet te snel naar het ‘misbruik’- argument in het kader van de Wob. In dit geval waarover de Rechtbank Gelderland uitspraak deed wordt dit ook duidelijk. Dat het verzoek enkel zou zijn ingegeven ten behoeve van een andere procedure (opkomen tegen verkeerssancties) is voor de rechtbank onvoldoende. Te meer omdat het (ook) om stukken gaat die wellicht niet in die procedures opgevraagd zouden kunnen worden. Het blijft dus genuanceerd omgaan met het stellen van misbruik. Zie uitgebreid deze bijdrage aan JB Select.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen