Update Rechtbank Limburg 5 september 2019; De Wobbende ambtenaar als misbruiker, ook civiel beperkt

Cornelis van der Sluis 24-11-2019
0 reacties

De gemeente Nederweert blijkt op de verschillende mogelijkheden die het recht biedt om veelschrijvers (zij die de Wob, maar ook de AVG, het klachtrecht, bezwaar en beroep veelvuldig inzetten) een halt toe te roepen te hebben ingezet.

De gemeente Nederweert blijkt op de verschillende mogelijkheden die het recht biedt om veelschrijvers (zij die de Wob, maar ook de AVG, het klachtrecht, bezwaar en beroep veelvuldig inzetten) een halt toe te roepen te hebben ingezet. De Wobbende ambtenaar, wiens oude functie voor de Raad van State begin november al mede een aanleiding vormde voor het aannemen van misbruik (zie deze update), wordt ook civielrechtelijk in rechte betrokken om zijn correspondentie een halt toe te roepen. Dat blijkt uit dit, recent verschenen, vonnis van de Rechtbank Limburg. De komende twee jaar mag hij maar eens per twee maanden de Wob of AVG gebruiken om iets te vragen aan de gemeente in het kader van o.a. zijn arbeidsconflict. Iets meer geclausuleerd dan bijvoorbeeld dit eerdere vonnis van de Rechtbank Rotterdam.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen