BZK 27 februari 2022; Verwijderfuncties van berichtenapps? Uitzetten!

Cornelis van der Sluis 27-02-2022
0 reacties

Medio januari mocht Cornelis van der Sluis zijn licht laten schijnen over het gebruik van Signal (of een van de andere berichtenapps) op BNR. Met name de automatische verwijderfunctie achtte hij al snel in strijd met het recht.

Medio januari mocht Cornelis van der Sluis zijn licht laten schijnen over het gebruik van Signal (of een van de andere berichtenapps) op BNR. Met name de automatische verwijderfunctie achtte hij al snel in strijd met het recht. Het gevaar dreigt dan immers dat documenten die onder een Wob-verzoek vallen, worden verwijderd na ontvangst van het verzoek. En dat is niet toegestaan aldus de Woo straks (artikel 4.1a) en de Wob nu (zie update).

Die mening deelt de Minister van BZK, zo leert antwoorden op Kamervragen. De Handleiding ‘Risico’s en maatregelen bewaren van chatberichten’ is er zelfs op aangepast (aldus het antwoord op vraag 3).

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen