Update Gerechtshof Den Haag 25 februari 2020; Ook nu geeft de weg van 843a Rv, ondanks een eerder af

Cornelis van der Sluis 10-03-2020
0 reacties

Eerder is al uitvoerig stilgestaan in dit blog bij de mogelijkheid om via 843a Rechtsvordering toegang te krijgen tot informatie die bij de overheid berust. Een kunstverzameling van Bredius vormde eerder onderwerp van een Wob-verzoek bij de gemeente Den Haag.

Eerder is al uitvoerig stilgestaan in dit blog bij de mogelijkheid om via 843a Rechtsvordering toegang te krijgen tot informatie die bij de overheid berust. Een kunstverzameling van Bredius vormde eerder onderwerp van een Wob-verzoek bij de gemeente Den Haag. Documenten werden afgewezen, o.a. met een verwijzing naar de procespositie van de gemeente die door openbaarmaking zou worden benadeeld (onevenredige benadeling, artikel 10, lid 2 onder g, Wob).

In de procedure waar het Gerechtshof van Den Haag zich in deze uitspraak over uitlaat, wordt de weg van artikel 843a Rv bewandeld – omdat de Wob dus niet tot voldoende resultaat leidde – om alsnog beschikking te krijgen over specifieke documenten. Het hof bevestigt de lijn dat die weg van Rechtsvordering inderdaad open staat (en een eigen afwegingskader kent), ongeacht of een Wob-traject al is doorlopen. In dit geval oordeelt het hof ook dat er geen rechtmatig belang is om inzicht te krijgen in de stukken. dit hangt samen met de data van de documenten en de aard van het geschil.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen