Raad van State 16 juni 2022; Eerste (?) Woo-besluit van de Afdeling advisering

Cornelis van der Sluis 16-06-2022
0 reacties

De Woo is van toepassing op meer organisaties dan diens voorganger, de Wob (zie artikel 2.2 Woo). Voor die organisaties verandert er nog veel meer dan voor al die andere organisaties die al bekend zijn met het afhandelen van Wob-verzoeken.

De Woo is van toepassing op meer organisaties dan diens voorganger, de Wob (zie artikel 2.2 Woo). Voor die organisaties verandert er nog veel meer dan voor al die andere organisaties die al bekend zijn met het afhandelen van Wob-verzoeken.

Een van de organisaties zonder Wob-ervaring is de Afdeling advisering van de Raad van State. Die gaat voortvarend te werken want is al druk doende met actieve openbaarmaking van adviezen (soms tot ongenoegen van initiatiefnemers van een wetsvoorstel).

Maar de Afdeling advisering is ook te benaderen voor Woo-verzoeken. Een eerste resultaat daarvan verscheen vandaag, de openbaarmaking van 125 eerdere adviezen met een Woo-besluit.

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen