Van der Sluis – update The Guardian 17 juni 2019; kritiek op de tendens van het meer achterhouden va

Cornelis van der Sluis 17-06-2019
0 reacties

Openbaarheid van overheidsinformatie is niet alleen van Nederland. Het is een internationaal thema. Ook in Australië is er iets als een Freedom of Information Act (FOIA, WOB).

Openbaarheid van overheidsinformatie is niet alleen van Nederland. Het is een internationaal thema. Ook in Australië is er iets als een Freedom of Information Act (FOIA, WOB). In dit bericht van The Guardian komt het beeld naar voren dat steeds meer informatie wordt geweigerd na verzoeken om die informatie en dat de capaciteit (van mensen die WOB-verzoeken afhandelen) afneemt. De roep om aanpassing van de wetgeving, zoals in Nederland met de Wet open overheid, is ook daar te horen.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen