Van der Sluis – update Utrecht 8 juli 2019; anticiperen op de Wet open overheid

Cornelis van der Sluis 08-07-2019
0 reacties

Sprak Van der Sluis recent de gemeenteraad van Zaanstad al toe naar aanleiding van een motie gericht op meer actieve openbaarmaking.

Sprak Van der Sluis recent de gemeenteraad van Zaanstad al toe naar aanleiding van een motie gericht op meer actieve openbaarmaking. De gemeente Utrecht had al het nodige aan ambitie getoond op dat terrein en komt nu met een actieplan gericht op het gefaseerd gaan voldoen aan de Wet open overheid; te beginnen met actieve openbaarmaking van convenanten. Anticiperen dus op de Woo, die nog door de Tweede Kamer en Eerste Kamer moet. Utrecht spreekt de verwachting uit dat de Woo begin 2021 in werking treedt. Hier de brief over de aanpak en het Actieplan zelf: link. Eerder dit jaar werd al een drie uur durende training verzorgd om gesteld te staan voor de Woo. Mogelijk volgt de training ook nog dit najaar. Maak eventuele interesse even kenbaar via wob@thna.nl.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen