Van der Sluis – update Raad van State 21 augustus 2019; Geen AVG misbruik, toch terecht niet-ontvank

Cornelis van der Sluis 21-08-2019
0 reacties

Er loopt een aantal procedures die de indruk wekken van misbruik van de AVG. De Raad van State wil er, in het verlengde van haar eerdere uitspraak van 23 januari jl (zie hierover deze annotatie), niet aan.

Er loopt een aantal procedures die de indruk wekken van misbruik van de AVG. De Raad van State wil er, in het verlengde van haar eerdere uitspraak van 23 januari jl (zie hierover deze annotatie), niet aan. Het verkeerd indienen van het verzoek is onvoldoende volgens de Raad van State in deze uitspraak. Wel mag kritisch worden gekeken naar een machtiging – zeker bij procedures over persoonsgegevens – en is het niet ingaan op een herstelmogelijkheid een reden voor een niet-ontvankelijk verklaren van het bezwaar, aldus de Raad van State in de andere uitspraak. In deze laatste uitspraak maakt de Raad van State duidelijk dat de hoeveelheid procedures haar niet bekend is maar wekt ze de indruk dat dat aantal wel relevant kan zijn voor het toch aannemen van misbruik. Wordt vast weer vervolgd.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen