Raad van State: zoeken naar oude documenten

Cornelis van der Sluis 25-01-2023
15 keer bekeken 0 reacties

Na de problematiek van beheer en behoud van (digitale) berichten van vorige week (zie dit bericht), is het soms terug verlangen misschien naar de oude, vertrouwde hangmap.

Na de problematiek van beheer en behoud van (digitale) berichten van vorige week (zie dit bericht), is het soms terug verlangen misschien naar de oude, vertrouwde hangmap. Helemaal als we zien dat de Raad van State met deze uitspraak accepteert dat bij de toelichting over de zoekslag wordt uitgelegd dat men vroeger werkte met eigen computers (niet aangesloten op een systeem) en dat informatie in de hangmappen vervolgens de omvang bepalen.

In lijn met de uitspraak van vorige week volgt de Raad van State de lijn – als het om de verhouding tot de Archiefwet gaat – dat ondanks waarschijnlijke vernietiging op grond van de Archiefwet toch gezocht moet worden naar documenten. Maar dat in die zoektocht het uiteindelijk wel ophoudt. Nog eens digitaal zoeken naar bestanden die 30 jaar oud zijn en waarvan aannemelijk is dat die op grond van de Archiefwet niet bewaard hadden moeten blijven is niet nodig.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen