Valt er nog te procederen bij vernietiging van documenten (procesbelang)?

Cornelis van der Sluis 18-01-2023
31 keer bekeken 0 reacties

En doorzoeken ondanks mogelijke vernietiging

Jazeker, doorprocederen heeft zin aldus de Raad van State in deze uitspraak. Er is namelijk procesbelang voor appellant omdat die een oordeel mag wensen over de vraag of stelling juist is dat de documenten er niet meer zijn. 

Vervolgens wordt bezien of het UWV geloofwaardig kan stellen dat de informatie er niet meer is. Kijkend naar de Archiefwet moet de vernietiging als rechtmatig worden beschouwd als de documenten er niet meer zouden moeten zijn vanwege de Archiefwet en de bewaartermijn die volgt uit de selectielijsten. Dat is het geval hier. Toch bestaat er volgens de Raad van State wel een plicht om alsnog te bezien of de informatie er gewoon feitelijk is. Dat is voldoende gebeurd door met de BSN van betrokkene in de systemen te zoeken. Daaruit volgde dat de verzochte informatie niet voor handen is.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen