Rechtbank Amsterdam: Steekproef rechter, besluit moet opnieuw

Cornelis van der Sluis 01-12-2022
15 keer bekeken 0 reacties

Zoals in meerdere berichten al opgemerkt (zie bijvoorbeeld deze update) ziet ook de rechter zich gesteld voor de uitdaging om grote hoeveelheden data te verwerken bij het beoordelen of een besluit (tot weigering van openbaar maken) wel in stand kan blijven.

Zoals in meerdere berichten al opgemerkt (zie bijvoorbeeld deze update) ziet ook de rechter zich gesteld voor de uitdaging om grote hoeveelheden data te verwerken bij het beoordelen of een besluit (tot weigering van openbaar maken) wel in stand kan blijven. Dat brengt ook de Rechtbank Amsterdam in deze uitspraak om bij “ruim 2000” pagina’s aan informatie over leveranciers van hacksoftware aan de politie tot een steekproefsgewijze beoordeling van ongeveer 30% van de pagina’s Een deel van de informatie betreft correspondentie met geen zaaksinhoudelijke mededelingen. Dan kan het opsporingsbelang niet aan openbaarmaking in de weg staan aldus de rechtbank. Ten aanzien van die documenten moet de korpschef dus een nieuwe beoordeling maken.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen