Maar alleen de verzoeker kan in beginsel procederen

Cornelis van der Sluis 29-11-2022
20 keer bekeken 0 reacties

Goed opletten tijdens de procedure blijft het devies, ook in het bestuursrecht. Ondanks het feit dat eenieder een Wob (en Woo-)verzoek kan indienen – en enig belang er niet toe doet – is het wel van belang vast te stellen wie het verzoek deed.

Alleen die partij of persoon is immers ontvankelijk bij een eventuele beroepsprocedure. Zo ondervond ook een bedrijf dat een Wob-verzoek had ingediend, een bedrijf dat met behulp van een gemachtigde bezwaar had gemaakt en waarbij vervolgens diezelfde gemachtigde – namens een natuurlijk persoon – beroep had ingesteld. Het beroep van die natuurlijk persoon wordt niet ontvankelijk verklaard door de Rechtbank Limburg.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen