Over ons

 

De samenleving verlangt steeds meer transparantie

 

De samenleving verlangt steeds meer transparantie, ook van de overheid. Dat vraagt veel van overheidsorganisaties: naleving van onder meer de Wet open overheid, goede informatievoorziening en archivering, bewustwording en ambtelijk vakmanschap. Vanaf 1 januari 2023 is er ter ondersteuning en advisering voor partijen die betrokken zijn bij trajecten en procedures rondom de Wet open overheid en andere aanverwante wetten het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid. 

 

 


MissieHet NKOO is er om een bijdrage te leveren aan een transparante overheid binnen de kaders die daarvoor gelden (zoals onder andere de Wet open overheid). Het NKOO verzorgt hiertoe opleidingen en trainingen met samenwerkingspartners en adviseert en begeleidt bij eventuele (juridische) procedures.

 

 

 

 

Het NKOO verleent bijstand aan diverse partijen bij de implementatie van de Woo. Naast concreet advies wordt voorzien in allerlei trainingen, zoals de training Eerste hulp bij Woo-verzoeken, de Praktijkgerichte training Wet open overheid en de tweedaagse Opleiding tot Woo-coördinator / Woo-contactpersoon. Verder worden vooral ook veel inhouse trainingen verzorgd voor projectteams, beleidsmedewerkers, juristen en bestuurders.

 

 

Voor deze doelgroep is er ook een forum voor kennisdeling en verbinding. In de toekomst biedt het NKOO meer diensten aan en brengt zij instanties samen die bezig zijn met openbaarheid van overheidsinformatie. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met het NKOO? Laat een bericht achter via onze contactpagina of neem contact op met Cornelis van der Sluis via +31 (0)10 840 02 33.

 

 

 

Ons team

 

Cornelis van der Sluis

Cornelis van der Sluis
Kennismanager & Oprichter & Trainer

Anke van der Sluis-Boomsma

Anke van der Sluis-Boomsma
Community Manager & Trainer 

Nienke Buijser

Nienke Buijser
Platform Manager 

Petra Bakker

Petra Bakker
Programma Manager
 

Noa Bezemer

Noa Bezemer
Juridisch ondersteuner

Annemieke Sindorf

Annemieke Sindorf
Trainer

Eric Burger

Eric Burger
Trainer

Patricia van der Schot

Patricia van der Schot
Trainer
 

 

Wat anderen over ons zeggen

Lees hier hoe anderen eerdere trainingen hebben ervaren

 De locatie en omgeving waren schitterend en het was een plezier om onderwezen te worden door deze gedreven en enthousiaste docent met zijn ruime praktijkervaring! Kortom; deze opleiding is een aanrader voor iedere jurist die met deze wetten werkt!
Brenda Verrijk, Allround Juridisch Adviseur over de tweedaagse Opleiding tot Wob-coördinator

 

Na de training was ik helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Wob en bij het behandelen van Wob verzoeken kijk ik nog vaak terug in de sheets van de training.
Nienke van Wonderen, juridisch adviseur gemeente Purmerend.

 

Ik zou het iedereen aanbevelen die een complete en diepgaande kennis wil verkrijgen op het gebied van de Woo. De presentatie was boeiend en laat zien hoe deze nieuwe wet zich verhoudt tot de praktijk. Daarnaast was het een verrassing hoe de aanpak verschilt per gemeente/bedrijf/instantie. Naast de presentatie, die ik met plezier heb gevolgd, was het grote pluspunt om anderen te ontmoeten en te spreken, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Ook het gezichtspunt van de journalist in onze groep vond ik een welkome aanvulling.
Huug Verschuijl, informatiespecialist en Woo-contactpersoon gemeente Gooise Meren over de Praktijkgerichte training Wet open overheid

 

 

 

Wij werken samen met

 

SluisWest

 


 

 

Vice Versa

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen