Actief openbaar maken op grond van de Wet open overheid

Begin

17-06-2024 om 09:30

Einde

17-06-2024 om 16:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens deze training bespreken we hoe jouw organisatie zich kan voorbereiden op actieve openbaarmaking. Welke documenten vallen onder de verplichte informatiecategorieën? Waar moet een publicatiesite aan voldoen? En nog vele andere vragen komen aan bod.

Tijd

 09:30 - 16:45

Investering

 875,- excl. p.p.

 

Met het vaststellen en in werking treden van de Wet open overheid was het eerst vooral wennen aan de veranderingen als het gaat om het afhandelen van Woo-verzoeken. De verplichtingen rond een ander speerpunt van de Woo, het actief openbaar maken, gelden nog niet volledig.

Het uit eigen beweging openbaar maken van informatie is voor veel organisaties nieuw. Wij helpen je graag op weg, zeker nu sinds 19 juni 2023 openbaar maken via de Woo-index mogelijk is (zie dit bericht). Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding adviseert de minister van BZK in deze brief zelfs om artikel 3.3 zo snel mogelijk in werking te laten treden. Alle reden om meer grip te krijgen op de implementatie van het actief openbaar maken.

Tijdens deze training bespreken we hoe jouw organisatie zich kan voorbereiden op actieve openbaarmaking. Welke documenten vallen onder de verplichte informatiecategorieën? Waar moet een publicatiesite aan voldoen? Hoe ziet het werkproces actieve openbaarmaking eruit? Hoe zorg je ervoor dat de organisatie bekend is met actieve openbaarmaking en er naar handelt? Hoe kun je aansluiten op de Woo-index sinds 19 juni 2023?

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, zodat voldoende ruimte is voor interactie en het stellen van vragen.

 

Na deze training weet je..
  • Het belang van de Woo en actief openbaar maken;

  • Inzicht in wat de wet vraagt in hoofdstuk 3 van de Woo (artikel 3.13.33.3a3.3b);

  • Verdieping op de definitie van de informatiecategorieën met voorbeelden van documenten;

  • Toepassing in de praktijk;

  • Je schrijft een impactanalyse voor jouw organisatie.

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Rotterdam, Hofplein 20. De cursus start om 9.30 uur. Vanaf 9.00 bent u welkom op de locatie. De cursusdag is om 16.45 uur afgelopen.
Er zijn ook mogelijkheden om deze cursus inhouse te volgen. Neem daarvoor contact met ons op.

Kosten

EUR 875,- excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen koffie en thee, lunch en toegang tot het NKOO platform (voor overheidsmedewerkers).

Trainers

Deze training wordt verzorgd door Cornelis van der Sluis van het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid in samenwerking met Annemieke Sindorf van Content Strategy. Cornelis laat zien wat de wet vraagt. Annemieke legt uit hoe je actieve openbaarmaking toepast in de praktijk. Lees hier meer over Annemieke Sinforf.

Toegang tot community

Je krijgt toegang tot het NKOO-platform (mits u werkt bij een overheidsinstanties) waar je vakgenoten ontmoet en kennis en ervaringen uitwisselt. Dit is ook de plek waar het opleidingsmateriaal beschikbaar is. Het account krijg je voorafgaand aan de opleidingsdagen toegestuurd en is één jaar geldig.

 

Direct inschrijven

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

Voor wie?

  • Woo-coördinator
  • Jurist
  • Projectleider
  • Beleidsmedewerker
  • Communicatieadviseur

Training aanvragen

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen