Documenten bewaren, zoeken en vinden. Werken aan een goed Woo-besluit!

Begin

18-11-2024 om 09:30

Einde

18-11-2024 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In deze cursus bespreekt Cornelis wat de juridische consequenties zijn van het document-begrip. Welke informatie valt onder een Woo-verzoek, wat moet (dus) worden bewaard of gevonden nadat een verzoek is ontvangen?

Datum

 18 november 2024

Tijd

 09:30 - 16:30

Investering

 975,- excl. p.p.

 

In deze cursus bespreekt Cornelis wat de juridische consequenties zijn van het document-begrip. Welke informatie valt onder een Woo-verzoek, wat moet (dus) worden bewaard of gevonden nadat een verzoek is ontvangen? Eric bespreekt hierbij steeds hoe de informatiehuishouding zo kan worden ingericht dat het bewaren en zoeken makkelijker is dan soms gedacht. Hij gaat ook in op de aandachtspunten, best practices en valkuilen in de relatie tussen openbaarheid en informatiebeheer. Cornelis bespreekt vervolgens ook op welke wijze de zoektocht zelf een plek kan krijgen in het Woo-besluit zodat de discussie hierover – is dit wel alles? – kan  worden voorkomen. Ook hierbij kan Eric aangeven hoe bestaande en veelgebruikte de systemen de zoektocht goed en gemakkelijk kunnen bijhouden ten behoeve van de motivering van het besluit.

Na deze training weet je..
 • Het belang van het gesprek over de omvang van het Woo-verzoek

 • De reikwijdte van het document-begrip (hard copy, digitaal, tekstberichten)

 • Zoeken naar hard copy bestanden

 • Informatiebeheer en openbaarheid

 • Zoeken in de digitale systemen;

 • De doorzendplicht

 • De plicht tot het vorderen van documenten van buiten de organisatie

 • Hoe te bewijzen dat alles aan documenten is gevonden

 • De motivering van het Woo-besluit.

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Rotterdam. De cursus start om 9.30 uur. Vanaf 9.00 bent u welkom op de locatie. De cursusdag is om circa 16.30 uur afgelopen.

Kosten

EUR 975,- excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen koffie en thee, lunch en toegang tot het NKOO platform.

Trainers

Deze training wordt verzorgd door Cornelis van der Sluis van het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid in samenwerking met Eric Burger.

Toegang tot community

Je krijgt toegang tot het NKOO-platform (mits u werkt bij een overheidsinstanties) waar je vakgenoten ontmoet en kennis en ervaringen uitwisselt. Dit is ook de plek waar het opleidingsmateriaal beschikbaar is. Het account krijg je voorafgaand aan de opleidingsdagen toegestuurd en is één jaar geldig.

 

Direct inschrijven

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

Voor wie?

 • Woo-coördinator
 • Jurist
 • Advocaat
 • Projectleider
 • Beleidsmedewerker
 • Administratief ondersteuner Woo-verzoeken

Training aanvragen

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen