Ontwikkel een communicatiestrategie t.b.v. transparantie en openheid

Begin

12-09-2024 om 10:00

Einde

12-09-2024 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wil jij aan de slag met strategieontwikkeling t.b.v. transparantie en openheid van jouw organisatie? Kom dan naar de communicatietraining van het NKOO. Samen gaan we aan de slag met het strategisch communicatie frame.

Datum

 12 september én 10 oktober 2024

Tijd

 10:00 - 16:00

Investering

 1750,- excl. p.p.

 

De Wet open overheid is gericht op het bevorderen van openheid en transparantie van de overheid. De Woo verplicht overheidsinstanties om bepaalde documenten en informatie openbaar te maken, tenzij er een noodzaak bestaat om informatie geheim te houden, bijvoorbeeld vanwege privacy of staatsveiligheid. De hoeveelheid informatie en Woo-verzoeken die binnenkomen kunnen een grote druk leggen op de organisatie. Kijkend naar de interne en externe situatie ligt er voor de communicatieafdelingen van overheden een flinke ambitie om een communicatiestrategie te ontwikkelen om de openheid en transparantie te bevorderen. Het beoogde resultaat? Een positiever beeld van de burger van de overheid en toenemend vertrouwen in die overheid. Dat is niet niks, maar is wel realistisch.

Durf jij als communicatieadviseur voor dit resultaat te gaan en daarvoor de benodigde resources te vragen? Het vraagt om een juiste positionering van je afdeling en een samenwerking met je organisatie om consistente en betrouwbare communicatie te organiseren, zowel intern als extern.

Wil jij aan de slag met strategieontwikkeling t.b.v. transparantie en openheid van jouw organisatie?
Kom dan naar de communicatietraining van het NKOO. Samen gaan we aan de slag met het strategisch communicatie frame. Een praktische en agile methodiek die je helpt om scherpe keuzes te maken en overzicht en structuur geeft. Dat resulteert in strategie met focus die wel werkt en niet na alle goede voornemens toch op de plank blijft liggen.

2 trainingsdagen

Tijdens deze 2-daagse cursus gaan we samen aan de slag met de ontwikkeling van een communicatie strategie voor jouw organisatie die bijdraagt aan meer transparantie en openheid en toenemend vertrouwen. Jij komt samen met een collega naar de training en tussen de trainingen door haal je informatie op van je collega’s. Op de tweede dag presenteer jij je strategie aan communicatieadviseurs uit dezelfde sector en scherp je deze nog verder aan.

Wat levert deze training je op:
 • een communicatiestrategie gericht op het vergroten van openheid en transparantie van je organisatie;
 • kennis en ervaring om zelf te werken met de methodiek: Strategisch Communicatie Frame van Betteke van Ruler;
 • inspiratie voor het innemen van een verantwoordelijke positie in het vergroten van openheid en transparantie van je organisatie;
 • inspiratie voor meetmethodieken die de interne en externe stemming boven water brengen met thema’s die van invloed zijn op de uitvoering van de Woo. Dat is concreet bijvoorbeeld dat je onderzoekt of er verbanden zijn tussen stemmingen of reputatie op social media en de informatie of Woo-verzoeken die je organisatie krijgt;
 • een netwerk van andere professionals met vergelijkbare uitdagingen.
Na deze training weet je..
 • De methodiek, strategieontwikkeling met het SCF;

 • De ideale positie voor jou en je communicatie afdeling;

 • Accountable werken aan openheid en transparantie van je organisatie; 

 • Voorkomende valkuilen en uitdagingen;

 • Benodigde resources voor het uitvoeren van je ambitie. 

Praktische informatie

Deze training vindt plaats in Rotterdam Hofplein 20 op donderdag 12 september en 10 oktober van 10.00-16.30 uur. 

Kosten

De kosten voor de training zijn EUR 1.750,- excl. btw per deelnemende organisatie en maximaal 2 personen. Per organisatie kunnen 2 personen aansluiten. Er is maximaal ruimte voor zes organisaties, 12 personen. Je ontvangt bij de training het nieuwste boek van Betteke van Ruler over het Strategisch Communicatie Frame. Koffie, thee en frisdranken en lunch zijn inbegrepen op beide dagen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. 

Trainers

Deze training wordt gegeven door trainer Anke van der Sluis en is mede geïnitieerd door communicatieadviseur en Woo-coördinator Tamara Brouwer werkzaam bij het Hoogheemraadschap Delfland die zelf ook deelnemer is. 

Toegang tot community

Voor deelnemers van deze training die bij de overheid werken is er een account beschikbaar voor het NKOO-platform waar het mogelijk is om deelnemers te ontmoeten en de materialen in te zien. Dit account wordt u voorafgaand aan de training toegestuurd.

 

Direct inschrijven

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

Voor wie?

 • Woo-coördinator
 • Communicatieadviseur

Training aanvragen

Aanmelden voor de training kan via onderstaand contactformulier.

Aanmelden 

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief  

Aanmelden

 

 


Contact

010 840 02 33
info@nkoo.nl

Postadres: Postbus 3107, 3003 AC, Rotterdam
Bezoekadres: Hofplein 20, 3032 AC, Rotterdam


 Agenda

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Cookie-instellingen